Na 16. ekipnem prvenstvu Slovenije v goju, ki je bilo 19. maja 2007 v gostilni Arvaj v Kranju, je Go društvo Ljubljana ubranilo naslov državnega klubskega prvaka, saj je ljubljansko prvo moštvo (v sestavi Gregor Butala 4d, Goran Šiška 4d in Timotej Šuc 3d) po petih krogih tekmovanja končalo na prvem mestu, tik pred ekipo Go društva Novo mesto (zanj so igrali Leon Matoh 5d, Dušan Jukič 4d in Matjaž Jakopin 1k), ki je imelo enako število točk, vendar eno posamično zmago manj.

Tretje mesto sta si razdelila ljubljanska druga ekipa (Eduard Ekart 5d, Andrej Kralj 3d in Marjan Drobež 2d) ter izbrana vrsta Go kluba Kranj (Milan Zakotnik 5d, Aleš Pogačnik 3d in Miro Mrak 3d), sledilo pa je še moštvo Go društva Maribor (Bojan Rojs 4d, Janez Janža 3d in Miklavž Mastinšek 3d). Tesni razplet na vrhu je bil negotov čisto do konca, natančneje, prav do zaključka še zadnje partije (med Šiško in Kraljem, v kateri je na koncu slavil prvi), katere izid je neposredno vplival na skupnega zmagovalca (v primeru Kraljeve zmage – za katero mu je zmanjkalo le dve točki – bi si namreč Ljubljana II razdelila prvo mesto z novomeškim klubom).

Na posameznih deskah so se najbolje odrezali Leon Matoh (na prvi), Goran Šiška (na drugi) in Marjan Drobež (na tretji), ki so prejeli tudi praktične nagrade.

No Comments: