Janez Janža uspešen v Koreji

Na tretjem Pokalu korejskega premierja (Korean Prime Minister’s Cup), mednarodnem amaterskem prvenstvu v goju, ki je bilo v južnokorejskem mestu Goyang med 8. in 11. novembrom, je nekoliko presenetljivo zmagal Li Chen Chien 6d s Tajvana; drugo mesto je zasedel domačin Sang Hun Lee 7d, tretje pa predstavnik Kitajske Wei Zhao 7d. Vsi trije so imeli po sedem zmag iz osmih krogov, zaradi česar je o končnem vrstnem redu odločil seštevek točk njihovih nasprotnikov. Najboljši evropski udeleženec je s šestimi zmagami postal Ondrej Šilt 6d (Češka), ki je osvojil peto mesto.

Slovenijo je odlično zastopal Janez Janža 3d, član Go društva Maribor, ki je s kar petimi zmagami osvojil izvrstno 19. mesto, s tem pa je med drugim postal tudi najbolje uvrščeni igralec svoje kategorije. Na poti do tega rezultata je premagal reprezentante Filipinov, Južne Afrike, Bruneja, Turčije in Španije, izgubil pa s poznejšim zmagovalcem Chienom ter predstavnikoma Rusije in Nove Zelandije. To je sicer najboljša slovenska uvrstitev na svetovnih prvenstvih v zadnjih letih ter ena najboljših v zgodovini sploh.