V prijetnem pomladanskem vremenu se je od 7.4. do 9.4. odvijal tradicionalni turnir na Bledu, 28. memorial Vladimirja Omejca.

Glede na zasedbo igralcev je bil Dominik Boviz velik favorit že pred turnirjem, saj je bil edini prijavljeni igralec s kategorijo 6. Dan. Razveselili pa so nas tudi gosti iz ostalih držav, saj je bila udeležba večja kot v zadnjih nekaj letih, predvsem so se izkazali Madžari s 15 udeleženci.

V prvem kolu med favoriti ni bilo presenečenj, Boviz, Gregor Butala in Rita Pocsai so premagali Andreja Kralja, Renata Toelgyesi in Roberta Csizmadia-ja. Po ogrevalnem kolu je sledil sproščen večer z dobro večerjo in mrzlim pivom.

Sobotno jutro je postreglo z novimi derbiji in zmagovitim nadaljevanjem favoritov. Boviz, Butala in Pocsai so suvereno nadigrali G. Csizmadia, Šuca in Goreneca in ostali še edini neporaženi iz zgornje skupine.

Po kratkem odmoru za kosilo in kavico v idilično svetočem Bledu se je pričelo tretje kolo. Boviz je bil parjen navzdol in je igral z Janžo, ki se je v sredinski igri še dobro upiral, v končnici pa vendarle moral priznati premoč Bovizu. Na drugi deski je Rita s predajo zmagala proti Butali. V spodnjem delu lestvice so gostje iz Hrvaške pokazali, da uživajo v igranju na Bledu, saj so bili Mato Taušan, Robert Medak, Branko Odobašić in najmlajši udeleženec, 7 letni Stjepan Medak, še vsi brez poraza.

V četrtem kolu je prišlo do dvoboja dveh še neporaženih igralcev z vrha lestvice, Rita je svojega rojaka Dominika ves čas držala v podrejenem položaju, vendar je končnica pripadala njemu, kar je nejevoljno morala priznati tudi Rita. Butala je ob obisku svoje družine dobil nov zagon in z ramo ob rami s svojo hčerko nadigral Goreneca.

V petem kolu je nastopila še zadnja možnost za krog igralcev z enim porazom, vendar Boviz ni pustil presenečenja in je Butalo že v fusekiju, potisnil v podrejeni položaj. Rita se je pobrala po porazu v četrtem krogu R. Csizmadia-i zadala nov poraz.

V šestem kolu se je pa pokazala prevlada Madžarov, saj so na prvih petih deskah Boviz, Pocsai, G. Csizmadia, R. Csizmadia in Toelgyesi premagali Šuca, Kralja, Butalo, Janžo in Goreneca. Slovensko čast je na 6. deski rešil Flajs, s svojo drugo turnirsko zmago proti Matyas-u Kende-ju. Zelo uspešen turnir je za družino Medak iz Zagreba, saj je Mirta nanizala 5 zmag, izgubila je le proti svojemu očetu Damirju, prav tako 5 zmag pa je dodal še Robert in 4 zmage Stjepan.

Z veseljem smo ugotovili, je turnir tudi letos potekal gladko, brez večjih zapletov in da smo kmalu pripravljeni na nove izzive.

rezultati

No Comments: