domov forum english


10.junij
2015

Go v osrčju dežele Terana 2015

Vabljeni na GO turnir v osrčje dežele Terana, ki bo 20.06.2015 v kraški vasici Filipčje Brdo. s pričetkom ob 9:15 uri.

Program

9:15 - 9:50 registracija
10:00 Prvi krog
11:45 Drugi krog

Kosilo

14:00 Tretji krog
15:45 Četrti krog
17:15 Podelitev nagrad in zaključek

 

20.maj
2015

9. GO turnir Montinjan

Vabljeni k spomladanskem zobanju rdečih češenj na deveti go turnir Montinjan, ki bo 06.06.2015 v Marezigah (Kanava) ob 9:20 uri.

Program

9:20 - 9:50 registracija
10:00 Prvi krog
11:45 Drugi krog

Kosilo

14:00 Tretji krog
15:45 Četrti krog
17:15 Podelitev nagrad in zaključek

prijava na turnir

razpis slo
razpis en

 

18.maj
2015

Ljubljanski zmaji znova na prestolu. Dvojnem.

Gostilna Stari Mayr, v zgodovinskem mestnem jedru Kranja, je bila ponovno prizorišče srditega spopada najboljših ekip za naslov državnega prvenstva. Dvoboje so zaradi neodložljivih obveznosti žal izpustili toti Štejerci, tako da je GD Ljubljana prispevala dve ekipi, ter po eno GD Novo mesto in GD Kranj. Seznam prisotnih igralcev je napovedoval obilo derbijev. Tik pred začetkom je GD Ljubljana naredila taktičen manever in ustanovila t.i. mladinsko ekipo, dogovorili so se namreč, da bo na 3. dili I. ekipe namesto A. Kralja igral Drobež, kar se je (kot je bilo tudi zamišljeno) izkazalo za tesuji. Nekje v podzavesti pa se je vseeno odvijal scenarij iz lanskega leta, ko je Ljubljana II, kljub več kategorijam slabšim igralcem odvzela zmago in s tem naslov ptvakov Ljubljani I. Vendar so bili slabi občutki ob pričetku dvobojev hitro potlačeni.
Glede na število ekip smo se dogovorili za Bergerjev sistem, ki pa smo ga po dobri stari navadi nekoliko prilagodii po "lublansko", saj je bil A. Kralj glavni organizator.
V prvem kolu sta se srečali ekipi Ljubljana I (Butala, Šuc, Drobež) in Kranj (Zakotnik, Rupel, Pintar). Na prvi dili je Zakotnik kot beli poizkusil z nekoliko ortodoksno, vendar znano otvoritvijo, s kamni na 8/9, 9/12, 12/11, no četrtega mu ni uspelo postaviti na željeno mesto, saj ga je prehitel Butala ter s tem tudi narekoval tempo nadaljevanja igre in si po dobri stari požrešni navadi priboril kar zajetno število ujetnikov. Rupel na drugi dili je nudil močan odpor nekoliko favoriziranemu Šucu, ter v srednji igri celo prevzel pobudo, vendar yose ni bil na njegovi strani in predonst Šuca je na koncu narasla na preko 30 pik. Častno točko za Kranj je na 3. dili priboril Pintar. V drugem paru sta se pomerili ekipi Ljubljana II, v šali imenovani tudi uradniki (Flajs, A. Kralj, Gorenec) in Novo mesto (Matoh, D. Jukič, L. Jukič). Flajs je nekoliko nerazpoloženemu Matohu nudil dostojen odpor in bil večino partije v prednosti, vendar je pod težo byo-yomija spregledal aji, ki jih zna Matoh še kako dobro izkoristiti in s tem prepustil točko Novo meščanom. Kot se je izkazalo je to bila edina v tem krogu, saj sta na Kralj in Gorenec svoje delo opravila suvereno.
V drugem kolu sta se srečali ekipi Ljubljana I in Novo mesto, tokrat so Dolenjci ostali brez točk. Proti zmajskem ognju niso imeli pravega orožja. Svoj zmagoviti pohod pa je nadaljevala tudi ekipa Ljubljana II In Kranjčane tudi v drugem krogu pustila praznih rok z 2:1.
Tako je bilo že pred tretjim krogom odločeno, da gresta prvi dve mesti v Ljubljano. Na 3. dili je Drobež kot prvi zaključil z zmago proti Gorenecu, ki mu je pri tem izdatno pomagal. Kmalu zatem se je končal tudi dvoboj na drugi dili A. Kralj je prevladal nad Šucem. Tako je bilo jasno, da bo za naslov državnega prvaka odločal dvoboj na prvi dili. Bilo je krvavo, živih in mrtvih kamnov je bilo na dili približno enako, vsaka tretja poteza je bila furikawari. Naenkrat Flajsova igra v byo yomiju, pod časovnim pritiskom ni bila več natančna, kar je Butala s pridom izkoristi. Tako sta tudi Šuc in Drobež ponovno okusila slast zmage. 3. mesto so si z zmago 2:1 nad Novim mestom zagotovili Kranjčani.

Do naslednjega leta, takrat v dolenjski zidanici?

 

 

Go zveza Slovenije, Župančičevo 7, 4000 Kranj, davčna številka: 52192334

 

© Go zveza Slovenije 2005-2017