domov forum english


7.maj
2015

Boviz podredil slovenske mojstre

26. memorial Vlada Omejca, se je kot že vrsto let pred tem ponovno odvil v slovenskem turističnem biseru Bledu. Seznam registriranih igralcev je ob odsotnosti Avstrijcev, Hrvatov, Bosancov, Srbov Čehov in Slovakov napovedoval podobno kombinacijo derbijev kot na državnem prvenstvu, z dodatkom družine Boviz in z njimi prvega favorita turnirja, še ne 20 letnega Dominika, 4. dan.
Glede na status prvega favorita in pričakovano prvo nagrado Dominik v nobeni izmed iger nasprotniku ni pustil dihati ali vsaj pregloboko vdahniti in suvereno dobil vse dvoboje s predajo ter si tako pokoril vse najmočnejše slovenske mojstre. Leta kariere, družinskih obveznosti in starosti so pustila svoj pečat v ostrini igre. Drugo mesto je zasedel Matoh, ki je imel v odločilni igri proti Butali nemalo sreče, ko je v zadnjih izdihljajih končnice zaostajal za skoraj 5 pik, vendar je nasprotnika mentalno prisilil v spregled dame-zumarija ... in zmagal. S tem tesujijem si je prislužil drugo nagrado turnirja - izbor med vožnjo s kočijo okoli jezera do Zake ali 200 euri denarne nagrade, izbral je slednje. Končno 3. mesto je po nesrečnem porazu proti Matohu in nekoliko manj nesrečnemu proti Bovizu zabeležil 4 kratni državni prvak Slovenije Butala, v preostalih 4 kolih je nasprotnike premagal suvereno, tako rekoč jih je zmlel. Sledili so Flajs z enakim razmerjem zmag in porazov, Šuc in Kralj z 2 zmagama, Klančišar, mladi up z revolucionarnimi idejami o razvoju slovenskega goja s 3 zmagami in na poti proti promociji v 2. dan. Najboljši igralec v spodnjem delu lestvice je bil s kar 5 zmagami največji tuj občudovalec slovenskih turnirjev Davide Bertok, ki si je priboril kartico zvestobe in simpatično nagrado za redno udeležbo. S 4 zmagami je nagrado za najbojšo žensko, to je brezplačna namestitev osvojila Judit Detre Bovizne. Upamo, da jo je primerno izkoristila.

S tem smo zaključili še eno izvrstno organizirano odprto prvenstvo Slovenije. V upanju na skorajšnje ponovno druženje na ekipnem DP in spremljajočem turnirju ... atari.

 

22.april
2015

Ekipno državno prvenstvo

Go zveza Slovenije vabi na 24. EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO V GOJU,
ki bo v soboto, 9. maja 2015, v Kranju.

Kraj igranja: Gostilna Stari Mayr, Glavni trg 16

razpis

 

12.marec
2015

26. Memorial Vladimirja Omejca – Slovenian Open 2015

Go zveza Slovenije (v sodelovanju z Go društvom Kranj) vas prisrčno vabi na 26. Memorial Vladimirja Omejca – Slovenian Open 2015.

Ta tradicionalni turnir bo potekal od 24. do 26. aprila 2015 na Bledu, enem glavnih slovenskih turističnih središč.

Prosimo vse tiste, ki boste bivali v Jelovici, da to sporočite in potrdite na spodnji mail

registration@go-zveza.si

prijava
razpis

 

 

Go zveza Slovenije, Župančičeva 7, 4000 Kranj, davčna številka: 52192334

 

© Go zveza Slovenije 2005-2017