24.junij

GO v osrčju dežele Terana

V Idilični kraški vasici Filipčje Brdo pri Sežani se je na domačiji Benčič zbrala pisana druščina igralcev GO-ja, Nekateri tudi z družinami. Prišli iz širše okolice, iz Kopra, Trsta, Vidma, Pivke, Ljubljane in Kranja. Prijazna domačija, kavica in nekaj domačih dobrot so naredile primerno vzdušje za pričetek tekmovanja.

Dvajset igralcev se je v štirih rundah pomerilo med seboj. Dve dopoldanski rundi sta komaj ogreli igralce, ko jih je "dotolklo" kosilo tipičnih domačih kraških jedi, podprtih s teranom Benčičeve domačije. Po kosilu je sledil ogled kraške jame Kosmatice. Sledil je kratek sprehod do domačije g. Čača pod rahlo deževno kopreno ter ogled jame, ki je posebnost že zaradi tega, ker vanjo prideš skozi hišo. Jama se je namreč "odprla" pri gradnji hiše v začetku tega stoletja.

Sledil je popoldanski del tekmovanja, ki je dal končni rezultat: Prvo mesto je zasedel Tim Klančišar (1D), drugo Gregor Butala (5D) in tretje Marjan Drobež (2D). V osrčju dežele Terana se seveda spodobi, da tekmovalci okusijo tudi istoimensko žlahtno kapljico. Vinarja Tomaž Škerlj in Egon Rebec sta prispevala tekoče nagrade za najboljše tekmovalce, pri izdelavi priznanj pa nam je priskočil na pomoč Čevnja Sandi S.P. Kamnoseštvo in restavratorstvo Sežana.

Pokrovitelj tekmovanja je bila Delavska Hranilnica.

24.junij

9. tradicionalni turnir v Marezigah

V Marezigah se je 6. junija 2015 odvijal 9. tradicionalni GO turnir. Češnje, rdeče in sladke, so še spodbujale tekmovalno slo. Med seboj se je pomerilo šestnajst igralcev iz cele Slovenije. V štirih kolih se je najbolje odrezal Gregor Butala, sledil mu je Tim Klančišar na drugem in Marjan Drobež na tretjem mestu.

10.junij

Go v osrčju dežele Terana 2015

Vabljeni na GO turnir v osrčje dežele Terana, ki bo 20.06.2015 v kraški vasici Filipčje Brdo. s pričetkom ob 9:15 uri.

9:15 - 9:50 registracija
10:00 Prvi krog