15.april

Evropski Pandanet pokal: uspešni tudi slovenski igralci

S tradicionalnim velikim finalnim turnirjem v Parizu, ki se ga je udeležilo kar 347 tekmovalcev, se je za sezono 2008/2009 sklenilo osrednje evropsko tekmovanje v goju Pandanet European Go Cup, v katerega je bilo tokrat vključenih kar 21 turnirjev - od Madrida ali Dublina pa vse do Göteborga ali Istanbula. V to prestižno serijo evropskih turnirjev je bil kot vedno vključen tudi slovenski, to je Memorial Vladimirja Omejca, ki ga Go zveza Slovenije vsako pomlad organizira na Bledu.

V skupni razvrstitvi letošnjega PGEC ciklusa je na koncu slavil Ondrej Šilt 6d iz Češke, ki je zbral kar 81 točk, kar mu je zadoščalo za udoben naskok pred zasledovalci. Na drugem in tretjem mestu sta mu sledila dva madžarska predstavnika, Pal Balogh 6d (44 točk) in Csaba Mero 6d (40 točk), za njima pa sta se uvrstila Zou Jin 6d (Nemčija) in v Franciji živeči kitajski profesionalec Fan Hui 7d.

Opazno vlogo so imeli v tej sezoni tudi slovenski igralci, saj je Gregor Butala 5d na koncu osvojil odlično šesto mesto v skupni razvrstitvi (z 28 točkami), predvsem po zaslugi zmag na turnirjih za Veliko nagrado Madžarske in v Cormonsu, 41. mesto v skupni razvrstitvi si je s sedmimi točkami razdelil Andrej Flajs 4d, 75. mesto si s še nekaj drugimi igralci delita Damir Galić 2d in pa Leon Matoh 5d, ki sta osvojila 4 točke, 92. mesto si s tremi točkami deli Andrej Kralj 3d, na 106. mesto v skupni razvrstitvi pa se je z dvema točkama iz Cormonsa uvrstil Jure Jerkovič 1k. V tem pogledu je bil to za naše predstavnike nedvomno najbolj uspešen evropski pokal v zadnjih letih.

10.januar

Novi elektronski naslovi zveze in društev

Z novim letom je Go zveza Slovenije v povezavi s posameznimi klubi vzpostavila enoten nabor naslovov elektronske pošte, namenjenih delovanju zveze in klubov, na domeni go-zveza.si. Dosedanji uradni e-mail slovenske go zveze (slovenia@eurogofed.org) bo sicer ostal v uporabi, vendar bo namenjen predvsem mednarodni komunikaciji, na primer dopisom v okviru Evropske go federacije (EGF) in Mednarodne go zveze (IGF).

Novi splošni naslov Go zveze Slovenije je info@go-zveza.si, ki je namenjen vsem vprašanjem, obvestilom in stikom z javnostjo. Naslov vodstva zveze je office@go-zveza.si, naslov skrbnika spletne strani zveze pa je webmaster@go-zveza.si. Poštni naslov registration@go-zveza.si je namenjen izključno prijavam na turnirje in njihovim potrditvam ali popravkom. Svoj poštni naslov ima tudi vsako od slovenskih go društev: Go društvo Kranj uporablja kranj@go-zveza.si, Go društvo Ljubljana ima naslov ljubljana@go-zveza.si, Go društvu Maribor je mogoče pisati na maribor@go-zveza.si, naslov Go društva Novo mesto pa je novo.mesto@go-zveza.si.

21.december

Novi vodstvi zveze in ljubljanskega društva

Kot je znano, je bilo na rednem občnem zboru Go zveze Slovenije 14. novembra v Fiesi izvoljeno novo vodstvo in drugi organi zveze. Izvršni odbor v novem štiriletnem mandatu sestavljajo Gregor Butala (predsednik zveze), Janez Janža (podpredsednik), Katja Berčič (sekretar) in Milan Zakotnik, ki je po šestih letih nadvse uspešnega vodenja GZS prevzel dolžnosti blagajnika; člani izvršnega odbora so še Luka Ausec, Leon Matoh (oddelek za mednarodno korespondenco) in Andrej Kralj. V nadzorni odbor zveze so bili nato izbrani Andrej Flajs, Bojan Rojs in Jure Jerkovič, komisijo za kategorizacijo pa zdaj sestavljajo Eduard Ekart, Leon Matoh in Milan Zakotnik. V disciplinski komisiji sedijo predsedniki vseh štirih konstitutivnih društev Go zveze Slovenije.

Do podobnih sprememb v vrhu je prišlo tudi v Go društvu Ljubljana, kjer so na nedavni skupščini društva prav tako volili novo vodstvo: Gregor Butala, ki je društvu predsedoval zadnjih deset let, je namreč s tega položaja odstopil, ko je prevzel vodenje zveze. Člani ljubljanskega društva so za svojega novega predsednika izvolili Andreja Kralja, ki mu bodo pomagali Srečo Čamernik (podpredsednik), Borut Zaplotnik (finančni sekretar) in Maja Logar (predsednica disciplinske komisije). Vsem novim funkcionarjem želimo čim bolj uspešno delo!

Go zveza Slovenije, Župančičevo 7, 4000 Kranj, davčna številka: 52192334