10.januar

Novi elektronski naslovi zveze in društev

Z novim letom je Go zveza Slovenije v povezavi s posameznimi klubi vzpostavila enoten nabor naslovov elektronske pošte, namenjenih delovanju zveze in klubov, na domeni go-zveza.si. Dosedanji uradni e-mail slovenske go zveze (slovenia@eurogofed.org) bo sicer ostal v uporabi, vendar bo namenjen predvsem mednarodni komunikaciji, na primer dopisom v okviru Evropske go federacije (EGF) in Mednarodne go zveze (IGF).

Novi splošni naslov Go zveze Slovenije je info@go-zveza.si, ki je namenjen vsem vprašanjem, obvestilom in stikom z javnostjo. Naslov vodstva zveze je office@go-zveza.si, naslov skrbnika spletne strani zveze pa je webmaster@go-zveza.si. Poštni naslov registration@go-zveza.si je namenjen izključno prijavam na turnirje in njihovim potrditvam ali popravkom. Svoj poštni naslov ima tudi vsako od slovenskih go društev: Go društvo Kranj uporablja kranj@go-zveza.si, Go društvo Ljubljana ima naslov ljubljana@go-zveza.si, Go društvu Maribor je mogoče pisati na maribor@go-zveza.si, naslov Go društva Novo mesto pa je novo.mesto@go-zveza.si.

21.december

Novi vodstvi zveze in ljubljanskega društva

Kot je znano, je bilo na rednem občnem zboru Go zveze Slovenije 14. novembra v Fiesi izvoljeno novo vodstvo in drugi organi zveze. Izvršni odbor v novem štiriletnem mandatu sestavljajo Gregor Butala (predsednik zveze), Janez Janža (podpredsednik), Katja Berčič (sekretar) in Milan Zakotnik, ki je po šestih letih nadvse uspešnega vodenja GZS prevzel dolžnosti blagajnika; člani izvršnega odbora so še Luka Ausec, Leon Matoh (oddelek za mednarodno korespondenco) in Andrej Kralj. V nadzorni odbor zveze so bili nato izbrani Andrej Flajs, Bojan Rojs in Jure Jerkovič, komisijo za kategorizacijo pa zdaj sestavljajo Eduard Ekart, Leon Matoh in Milan Zakotnik. V disciplinski komisiji sedijo predsedniki vseh štirih konstitutivnih društev Go zveze Slovenije.

Do podobnih sprememb v vrhu je prišlo tudi v Go društvu Ljubljana, kjer so na nedavni skupščini društva prav tako volili novo vodstvo: Gregor Butala, ki je društvu predsedoval zadnjih deset let, je namreč s tega položaja odstopil, ko je prevzel vodenje zveze. Člani ljubljanskega društva so za svojega novega predsednika izvolili Andreja Kralja, ki mu bodo pomagali Srečo Čamernik (podpredsednik), Borut Zaplotnik (finančni sekretar) in Maja Logar (predsednica disciplinske komisije). Vsem novim funkcionarjem želimo čim bolj uspešno delo!

21.december

Na Gasparijevem memorialu četrtič Gregor Butala

Tudi letošnje Odprto prvenstvo Ljubljane v goju, sicer že 17. po vrsti, ni minilo povsem brez presenečenj, čeprav tokrat ne prav na samem vrhu. Tradicionalni mednarodni turnir ob obletnici ustanovitve Go društva Ljubljana, ki je bil že peto leto zapored posvečen tudi spominu na preminulega slovenskega mojstra goja ter dolgoletnega predsednika društva in zveze Petra Gasparija, je med 20 udeleženci osvojil eden od favoritov, član domačega kluba Gregor Butala 5-dan, ki je po petih kolih edini končal tekmovanje brez poraza, s tem pa že četrtič v svoji karieri slavil na tem turnirju. Toda že na drugem mestu mu je dokaj nepričakovano sledil Peter Gaber 2-kyu (GD Ljubljana) s štirimi zmagami, medtem ko je bil v večji skupini udeležencev s tremi zmagami po dodatnih kriterijih najuspešnejši Andrej Kralj 3-dan (prav tako GD Ljubljana), ki je tako osvojil tretje mesto. Najboljša ženska igralka turnirja je bila aktualna državna prvakinja Maja Logar 6-kyu, ki je osvojila deveto mesto.

Turnir, ki so se ga poleg domačih igralcev udeležili še gostje iz Kranja in Trsta, je kot po navadi potekal po kombiniranem švicarskem sistemu, tokrat s tremi izhodiščnimi razredi, igralci pa so imeli na voljo 30 minut časa za razmišljanje.

Go zveza Slovenije, Župančičevo 7, 4000 Kranj, davčna številka: 52192334