17.marec

5. kyu turnir

Stari Mayer

17. marec zabeležil rekordno udeležbo na tradicionalnem kyu turnirju. Prijavljenih je bilo okroglih šestnajst, mladih in malo starejših, nadobudnih in zmage lačnih igralcev. Igralno lokacijo smo iz hladnega in temačnega mladinskega kulturnega centra prestavili pod sončne spomladanske žarke vrta gostilne starega Mayer-a. Idila okolja in pomladni zanos sta se odrazila v zmagovalnem zagonu  Petra Gabra, ki je prepričljivo, brez poraza, osvojil naslov prvaka 5. kyu turnirja. Sledil mu je Borut Zaplotnik na drugem mestu in Marčetič Dušan, ki je v hudem boju med kar šestimi igralci s tremi zmagami zbral največje število SOS točk.

rezultati

28.februar

Odprto prvenstvo Slovenije 2012

Go zveza Slovenije v sodelovanju z Go društvom Maribor vas prisrčno vabi na Slovenian Open 2012, ki bo letos del tekmovanja European Cup 2011/2012. Ta tradicionalni turnir bo potekal od 13. do 15. aprila 2012 v Mariboru.

razpis
prijava
seznam prijavljenih

26.november

PGETC: Uspešen start slovenske reprezentance

Po dejavnih organizacijskih pripravah se je ta mesec začelo novo mednarodno tekmovanje, Evropsko ekipno prvenstvo v goju oziroma Pandanet Go European Team Championship (PGETC). Posebnost tega tekmovanja z nagradnim skladom 10.000 evrov je, da bodo vse igre (z izjemo finalnega turnirja štirih najboljših moštev, ki bo prihodnje leto na Evropskem go kongresu v Bordeauxu) odigrane po predhodno določenem terminskem razporedu preko interneta na strežniku Pandanet IGS. Prav v ta namen je na tem strežniku postavljena posebna soba, Eurochamps room.

V tekmovanje je vključenih 30 evropskih držav s prav toliko ekipami, ki so po moči razdeljene v tri skupine, in sicer glede na moč igralcev v posamezni reprezentanci. Slovenija je umeščena v drugo skupino. Reprezentančna moštva štejejo največ 12 igralcev, skupno pa na tekmovanju sodeluje več kot 300 evropskih igralcev. To je vsekakor najmočnejše spletno tekmovanje v Evropi doslej.

Moštva bodo v svojih ligah do 17. maja prihodnje leto odigrale devet dvobojev (po sistemu vsak z vsakim), sledil pa bo že omenjeni finalni turnir v okviru Evropskega go kongresa, namenjen prvim štirim ekipam v najmočnejši skupini. Dvoboji sicer potekajo na štirih deskah, pri čemer je vrstni red igralcev v posamezni reprezentanci določen glede na EGF rating. Vzpostavljena je internetna stran, kjer je na voljo več informacij o poteku in rezultatih turnirja.

Slovenska reprezentanca – v zasedbi Leon Matoh, Andrej Kralj, Timotej Šuc in Janez Janža – se je v prvem kolu, ki je bilo minuli torek, pomerila z moštvom Španije in dvoboj dobila z rezultatom 3:1. Naslednji nasprotnik Slovenije bo 14. decembra izbrano moštvo Švedske, ki je vsekakor ena izmed močnejših reprezentanc v skupini. Marsikaj utegne biti odvisno tudi od vsakokratne zasedbe v ekipi; Slovenija, na primer, ima poleg že omenjenih na rezervni klopi med drugimi še igralce, kot sta Gregor Butala ali Luka Čamernik. Vsekakor upamo, da bo slovensko moštvo nadaljevalo z dobrimi igrami, in želimo vsem našim predstavnikom veliko uspeha!

Go zveza Slovenije, Župančičevo 7, 4000 Kranj, davčna številka: 52192334