22.oktober

5. Slovenski go kongres – FIESA 2013

Go zveza Slovenije je pretekli vikend, v toplem in s soncem obsijanem obmorskem kraju Fiesa, uspešno organizirala 5. slovenski go kongres, katerega se je udeležilo zelo lepo število igralcev iz cele Slovenije. V hotelu Barbara se je od petka do nedelje odvilo državno prvenstvo za posameznike in žal zgolj ene posameznice Maje Logar. Osemnajst igralcev se je po prilagojenih turnirskih pravilih švicarskega sistema, japonskih pravilih s komijem 6 točk, v dveh macmahon skupinah (dan kategorija je začela z eno točko) in šestih kolih priigrala novega državnega prvaka. V zadnjem kolu sta se pomerila lanskoletni državni prvak Gregor Butala in do šestega kroga neporažen Leon Matoh. V srditem in nepopustljivem boju je naslov državnega prvaka obranil Gregor Butala, s sicer enakim seštevkom točk (vsak po šest) vendar višjem seštevku točk vseh njegovih nasprotnikov (SOS). Sledila sta mu Leon Matoh na drugem in Timotej Šuc na tretjem mestu.

Na letošnjem državnem prvenstvu sta prvič igrala že prej omenjena Maja Logar in Tim Klančišar, ki sta se s svojo izjemno igro izkazala in pokazala da Slovenska go zveza dobiva nova močna igralca, istočasno je bila potrjena tudi promocija novega dan igralca Mirana Gorenca.

rezultati DP 2013

Kot vsako leto se na slovenskem go kongresu ob državnem prvenstvu odvija tudi vzporedni Tenuki turnir. Letos se ga je udeležilo deset igralcev, med katerimi je lovoriko zmagovalca odnesel Damir Galić 3d, sledili so mu Milavec Dušan 5k na drugem in Marko Potrata 13k ter Đenadić Nenad 6k, ki sta si zaradi vseh enakih kriterijev delila tretje mesto.

rezultati Tenuki 2013

27.junij

13. Poletni turnir go društva Ljubljana

Go društvo Ljubljana vabi v nedeljo 7. julija na 13. poletni go turnir v Mostec. Zaželjene so predvsem predprijave, dobra volja in borbeni duh. Letos bo osnovni igralni čas znižan na 20 minut, dodan pa bo tudi byoyomi 15 sekund na potezo.

razpis

5.junij

7. GO turnir Montinjan

Sedmi GO turnir »Montinjan« je že drugič potekal
v prijetnem okolju Marežganske kanave (kanava pomeni klet) s češnjami ob igralnih deskah.Udeležba je bila številčna in močna, kar 23 igralcev iz vse Slovenije od Maribora do Kort. Od tega pet iz Obale, dva iz Trsta (IT) in naša znanka ga. Anna (edina ženska igralka) iz Vidma (Udine-IT). Med igralci pa tudi nekaj popolnoma novih imen.

Po treh kolih so prva tri mesta zasedli :

1. Andrej Kralj (3d), LJ
  2. Janez Janža (3d), MB
  3. Marjan Drobež (2d), LJ

Nagrade je podelil ekološki vinar Dean Plahuta iz Marezig.

rezultati

Go zveza Slovenije, Župančičevo 7, 4000 Kranj, davčna številka: 52192334