27.junij

13. Poletni turnir go društva Ljubljana

Go društvo Ljubljana vabi v nedeljo 7. julija na 13. poletni go turnir v Mostec. Zaželjene so predvsem predprijave, dobra volja in borbeni duh. Letos bo osnovni igralni čas znižan na 20 minut, dodan pa bo tudi byoyomi 15 sekund na potezo.

razpis

5.junij

7. GO turnir Montinjan

Sedmi GO turnir »Montinjan« je že drugič potekal
v prijetnem okolju Marežganske kanave (kanava pomeni klet) s češnjami ob igralnih deskah.Udeležba je bila številčna in močna, kar 23 igralcev iz vse Slovenije od Maribora do Kort. Od tega pet iz Obale, dva iz Trsta (IT) in naša znanka ga. Anna (edina ženska igralka) iz Vidma (Udine-IT). Med igralci pa tudi nekaj popolnoma novih imen.

Po treh kolih so prva tri mesta zasedli :

1. Andrej Kralj (3d), LJ
  2. Janez Janža (3d), MB
  3. Marjan Drobež (2d), LJ

Nagrade je podelil ekološki vinar Dean Plahuta iz Marezig.

rezultati

17.maj

Ekipno državno prvenstvo 2013

Na 22. ekipnem državnem prvenstvu v goju je bila najuspešnejša zopet prva zasedba Go društva Ljubljana, za katero so igrali Timotej Šuc, Andrej Kralj in Peter Gaber pred drugo zasedbo z Andrejom Flajsom, Marjanom Drobežom in Miranom Gorenecem in ekipama Kranja (Goran Šiška, Mirko Rupel in Rado Pintar) ter Maribora (Janez Janža, Bojan Rojs in Shunji Takguchi). Manjkala pa je zasedba Novega mesta, ki mu letos ni uspelo sestaviti ekipe. Boj za prvo mesto je bil še posebej v zadnjem kolu napet med obema ljubljanskima ekipama, ki sta imeli pred zadnjo igro obe po 2 zmagi. Nazadnje je povedla prva ljubljanska ekipa z rezultatom 2:1. Zmago je osvojila na drugi in tretji deski, kjer sta Kralj in Gaber premagala Drobeža in Gorenca. Na prvi deski pa je za drugo ljubljansko zasedbo Flajs premagal Šuca, kar pa ni moglo spremeniti končnega rezultata. V boju za tretje mesto je bila ekipa Kranja, ki jo je okrepil Goran Šiška uspešnejša od Maribora.

rezultati

Go zveza Slovenije, Župančičevo 7, 4000 Kranj, davčna številka: 52192334