5.junij

7. GO turnir Montinjan

Sedmi GO turnir »Montinjan« je že drugič potekal
v prijetnem okolju Marežganske kanave (kanava pomeni klet) s češnjami ob igralnih deskah.Udeležba je bila številčna in močna, kar 23 igralcev iz vse Slovenije od Maribora do Kort. Od tega pet iz Obale, dva iz Trsta (IT) in naša znanka ga. Anna (edina ženska igralka) iz Vidma (Udine-IT). Med igralci pa tudi nekaj popolnoma novih imen.

Po treh kolih so prva tri mesta zasedli :

1. Andrej Kralj (3d), LJ
  2. Janez Janža (3d), MB
  3. Marjan Drobež (2d), LJ

Nagrade je podelil ekološki vinar Dean Plahuta iz Marezig.

17.maj

Ekipno državno prvenstvo 2013

Na 22. ekipnem državnem prvenstvu v goju je bila najuspešnejša zopet prva zasedba Go društva Ljubljana, za katero so igrali Timotej Šuc, Andrej Kralj in Peter Gaber pred drugo zasedbo z Andrejom Flajsom, Marjanom Drobežom in Miranom Gorenecem in ekipama Kranja (Goran Šiška, Mirko Rupel in Rado Pintar) ter Maribora (Janez Janža, Bojan Rojs in Shunji Takguchi). Manjkala pa je zasedba Novega mesta, ki mu letos ni uspelo sestaviti ekipe. Boj za prvo mesto je bil še posebej v zadnjem kolu napet med obema ljubljanskima ekipama, ki sta imeli pred zadnjo igro obe po 2 zmagi. Nazadnje je povedla prva ljubljanska ekipa z rezultatom 2:1. Zmago je osvojila na drugi in tretji deski, kjer sta Kralj in Gaber premagala Drobeža in Gorenca. Na prvi deski pa je za drugo ljubljansko zasedbo Flajs premagal Šuca, kar pa ni moglo spremeniti končnega rezultata. V boju za tretje mesto je bila ekipa Kranja, ki jo je okrepil Goran Šiška uspešnejša od Maribora.

25.april

Go turnir ob tednu mladih 2013

V soboto, 11. maja, se je v Kranju odvil vsakoletni turnir v okviru Tedna mladih 2013. Tokrat nas je vreme žal pregnalo s terase Klubara v lokal, ampak partije zato niso bile nič manj razburljive. Kljub mednarodni udeležbi, je razočarala (ne)udeležba ostalih go društev, tako da je prva tri mesta brez prave konkurence zasedlo GD Kranj.

Go zveza Slovenije, Župančičevo 7, 4000 Kranj, davčna številka: 52192334