17.maj

Ekipno državno prvenstvo 2013

Na 22. ekipnem državnem prvenstvu v goju je bila najuspešnejša zopet prva zasedba Go društva Ljubljana, za katero so igrali Timotej Šuc, Andrej Kralj in Peter Gaber pred drugo zasedbo z Andrejom Flajsom, Marjanom Drobežom in Miranom Gorenecem in ekipama Kranja (Goran Šiška, Mirko Rupel in Rado Pintar) ter Maribora (Janez Janža, Bojan Rojs in Shunji Takguchi). Manjkala pa je zasedba Novega mesta, ki mu letos ni uspelo sestaviti ekipe. Boj za prvo mesto je bil še posebej v zadnjem kolu napet med obema ljubljanskima ekipama, ki sta imeli pred zadnjo igro obe po 2 zmagi. Nazadnje je povedla prva ljubljanska ekipa z rezultatom 2:1. Zmago je osvojila na drugi in tretji deski, kjer sta Kralj in Gaber premagala Drobeža in Gorenca. Na prvi deski pa je za drugo ljubljansko zasedbo Flajs premagal Šuca, kar pa ni moglo spremeniti končnega rezultata. V boju za tretje mesto je bila ekipa Kranja, ki jo je okrepil Goran Šiška uspešnejša od Maribora.

25.april

Go turnir ob tednu mladih 2013

V soboto, 11. maja, se je v Kranju odvil vsakoletni turnir v okviru Tedna mladih 2013. Tokrat nas je vreme žal pregnalo s terase Klubara v lokal, ampak partije zato niso bile nič manj razburljive. Kljub mednarodni udeležbi, je razočarala (ne)udeležba ostalih go društev, tako da je prva tri mesta brez prave konkurence zasedlo GD Kranj.

23.april

24. memorial Vladimirja Omejca znova na Bledu

Po letu premora, ko je Odprto prvenstvo Slovenije na Pohorju gostilo mariborsko društvo, se je karavana goistov znova ustavila na Bledu. Sprememba mikrolokacije iz hotela Astoria v hotel Jelovica ni zmedla nikogar in turnir je v zadovoljstvo kranjskih organizatorjev dobro uspel. Udeležilo se ga 39 goistov iz šestih držav (poleg domačinov še iz Češke, Slovaške, Madžarske, Bosne in Italije), ki so se pomerili v šestih kolih od petkovega do nedeljskega popoldneva (19. - 21. april 2013). Prva tri mesta so pobrali Čehi, Ondrej Šilt 6d je do konca ostal neporažen. Uspehi vseh ostalih so dokumentirani, izpostavimo pa lahko deset zmag družine Podpera (Lukas Podpera 5d, Milos Podpera 8k) in širi zmage Igorja Nonneta 1d, ki je s tem uspešno potrdil mojstrsko kategorijo. Turnirja so se udeležile tri igralke, najboljša je bila italijanka Anna Marconi 11k, ki je s štirimi zmagami končala na 32. mestu.