25.april

Go turnir ob tednu mladih 2013

V soboto, 11. maja, se je v Kranju odvil vsakoletni turnir v okviru Tedna mladih 2013. Tokrat nas je vreme žal pregnalo s terase Klubara v lokal, ampak partije zato niso bile nič manj razburljive. Kljub mednarodni udeležbi, je razočarala (ne)udeležba ostalih go društev, tako da je prva tri mesta brez prave konkurence zasedlo GD Kranj.

rezultati

23.april

24. memorial Vladimirja Omejca znova na Bledu

Po letu premora, ko je Odprto prvenstvo Slovenije na Pohorju gostilo mariborsko društvo, se je karavana goistov znova ustavila na Bledu. Sprememba mikrolokacije iz hotela Astoria v hotel Jelovica ni zmedla nikogar in turnir je v zadovoljstvo kranjskih organizatorjev dobro uspel. Udeležilo se ga 39 goistov iz šestih držav (poleg domačinov še iz Češke, Slovaške, Madžarske, Bosne in Italije), ki so se pomerili v šestih kolih od petkovega do nedeljskega popoldneva (19. - 21. april 2013). Prva tri mesta so pobrali Čehi, Ondrej Šilt 6d je do konca ostal neporažen. Uspehi vseh ostalih so dokumentirani, izpostavimo pa lahko deset zmag družine Podpera (Lukas Podpera 5d, Milos Podpera 8k) in širi zmage Igorja Nonneta 1d, ki je s tem uspešno potrdil mojstrsko kategorijo. Turnirja so se udeležile tri igralke, najboljša je bila italijanka Anna Marconi 11k, ki je s štirimi zmagami končala na 32. mestu.

rezultati

12.april

Slovenian Open 2013

Turnir na bledu se nevzdržno približuje, potekal bo od 19. do 21. aprila 2013. Vabljeni.

razpis
prijava