14.april

25. Memorial Vladimirja Omejca

25. Memorial Vladimirja Omejca – Slovenian Open 2014

Ta vikend od petka 11.4.2014 do nedelje 13.04.2014 je na Bledu v hotelu Astoria potekal 25. memorial Vladimirja Omejca. Mednarodna udeležba je kljub skromnim obiskom slovenskih igralcev postregla z razburljivimi partijami vse do zadnjega kola. Zelo zgodje tretje kolo sredi sobotnega popoldneva je v dvoboju igralcev Mitič Nikole 5d in Ondreja Silta 6d nekako nakazalo v katero smer se bosta delili prvi dve mesti. Zmagi Mitič Nikole v tretjem in proti Leonu Matohu 5d v četrtem kolu sta ga peljali do osvojitve 25. memoriala 2014. Peto kolo je odločalo o drugem mestu, kjer sta Ondrej Šilt in Leon Matoh postregla s tesno in živce jemajočo partijo. Partija se je zaključila s 4,5 točkami razlike v prid Ondreja Silta. Šesto kolo ni bilo odločilno za prva tri mesta, vseeno pa so se odigrale zanimive partije. Četrto mesto je osvojil madžarski igralec Dominik Boviz za njim na petem mestu pa najboljša ženska igralka Rita Pocsai.

25.marec

7. kyu turnir 2014

V Kranju se je v soboto 22.03.2014 odvil sedmi kyu turnir. Malce je nagajalo mrzlo vreme, vendar smo kljub temu uspeli odigrati pet kol na odprtem vrtu gostilne Stari Mayr. Turnirja se je udeležilo 12 igralcev, med katerimi je bil najmočnejši Peter Gaber, ki je prepričljivo s petimi zmagami opravil s konkurenco. Sledilo mu je kar pet igralcev s tremi zmagami med katerimi so se trije morali ločiti po SOSOS točkah. Tako je na drugem mestu pristal Gantar Jošt in na tretjem Jan Maselj. Kljub malo okrnjeni udeležbi je turnir uspešno zaključen. Vsi vabljeni tudi drugo leto

rezultati