30.april

Turnir ob tednu mladih 2014

V soboto 10.05.2014 se je, kot vsako leto, igralo na turnirju, ki spremlja dogodke organizirane znotraj tedna mladih. Udeležba je bila zadovoljiva, vendar skromna, saj je večino igralcev pobralo spremljajoče ekipno državno prvenstvo. Na vrtu Starega Mayrja je šest igralcev iz Slovenije in dva večna obiskovalca iz Italije položilo svoje ideje na go desko. Najbolj zbrano in časovno usklajeno jih je položil Davide Bertok iz Italije, sledil mu je Dalibor Čotar iz Sežane, tretje mesto pa je pripadlo Jukič Luku iz Novega mesta.

Se vidimo drugo leto.

rezultati

23.april

23. ekipno državno prvenstvo

V soboto, 10. maja 2014  v gostilni Stari Mayr v Kranju so svoje klube zastopale štiri ekipe. Naslov državnega ekipnega prvaka je odnesla ekipa iz Novega mesta v zasedbi Leon Matoh, Dušan Jukič in Tamar Čeferin, drugo mesto je osvojila prva ekipa iz Ljubljane sestave Gregor Butala, Andrej Kralj in Marjan Drobež, tretje mesto ekipa iz Kranja Milan Zakotnik, Mirko Rupel in Igor Nonne, četrto mesto je pripadlo drugi ekipi iz Ljubljane igralci Gorenec Miran, Peter Gaber in Miran Kralj.

rezultati

14.april

25. Memorial Vladimirja Omejca

25. Memorial Vladimirja Omejca – Slovenian Open 2014

Ta vikend od petka 11.4.2014 do nedelje 13.04.2014 je na Bledu v hotelu Astoria potekal 25. memorial Vladimirja Omejca. Mednarodna udeležba je kljub skromnim obiskom slovenskih igralcev postregla z razburljivimi partijami vse do zadnjega kola. Zelo zgodje tretje kolo sredi sobotnega popoldneva je v dvoboju igralcev Mitič Nikole 5d in Ondreja Silta 6d nekako nakazalo v katero smer se bosta delili prvi dve mesti. Zmagi Mitič Nikole v tretjem in proti Leonu Matohu 5d v četrtem kolu sta ga peljali do osvojitve 25. memoriala 2014. Peto kolo je odločalo o drugem mestu, kjer sta Ondrej Šilt in Leon Matoh postregla s tesno in živce jemajočo partijo. Partija se je zaključila s 4,5 točkami razlike v prid Ondreja Silta. Šesto kolo ni bilo odločilno za prva tri mesta, vseeno pa so se odigrale zanimive partije. Četrto mesto je osvojil madžarski igralec Dominik Boviz za njim na petem mestu pa najboljša ženska igralka Rita Pocsai.

Go zveza Slovenije, Župančičevo 7, 4000 Kranj, davčna številka: 52192334